WHITE_TOWER-banner.jpeg
White Tower
Mine Peza
Mine Peza
nova_landing_page.jpeg
Tirana Garden Building
NOVA_5_STAR_HOTEL.png
Nova 5 Star Hotel
nova.jpeg
Tirana Entry I
Jordan Misja
previous arrow
next arrow
WHITE_TOWER-banner.jpeg
White Tower
Mine Peza
Mine Peza
nova_landing_page.jpeg
Tirana Garden Building
NOVA_5_STAR_HOTEL.png
Nova 5 Star Hotel
nova.jpeg
Tirana Entry I
Jordan Misja
previous arrow
next arrow

Rreth nesh

Kompania Nova Construction 2012 e themeluar ne vitin 2012 eshte nje nga bizneset me te reja ne fushen e ndertimit, me veprimtari kryesisht ne qytetin e Tiranes. Megjithate kjo nuk e ka penguar qe te jete nje nga firmat me aktive gjate kesaj periudhe duke permbyllur me sukses disa vepra ndertimore.

Nova Construction 2012 ka qene, qe ne fillesat e saj, kerkuese dhe zbatuese e ideve novatore dhe cilesise se larte ne ndertim, si e vetmja menyre per te konkuruar tregun por edhe per ti dhene atij nje pike referimi per tu mare shembull.Sot per kete kompani mund te thuhet pa asnje dyshim, madje me krenari, se e ka lene “vulen” e saj ne fushen e ndertimit dhe kjo “vule” eshte “cilesia”.

Më shumë

Ish Dada - City Hotel

Objekti: Ish Dada - City Hotel
Vendodhja: Rruga Brigada VIII, Tiranë
Sipërfaqja totale e ndërtimit: 5180 m2
Hoteleri: 11 kate
Poste parkimi: 4 kate

Ne vazhdimesi te projekteve inovative dhe te reja qe i shtohet pervojes se kompanise sone, eshte edhe objekti prej 12 katesh , City Hotel. E ndodhur ne zemer te nje prej zonave me elitare te qytetit te Tiranes , pikerisht pergjate aksit te rruges ‘Brigada VIII’ kjo godine synon plotesimin e kesaj hapesire nga pikpamja funksionale dhe njekohesisht permireson imazhin urbano-arkitektonik te ketij aksi.

Sipërfaqja e zones qe do të zhvillohet eshte 734 m2.

Sheshi I ndertimit kufizohet ne veri nga rruga ‘Brigada VIII’ dhe ne sistemimin e zones parashikohen pasazhe pedonale dhe hapesira te sistemuara e te gjelberuara. Rruga kryesore e lidh sheshin me qendren e Tiranes. Ky shesh ndodhet ne nje nyje te rendesishme komunikimi, vetem 300m nga qendra e Qytetit.

E konceptuar nga arkitekti me fame boterore Marco Casamonti drejtues i studios prestigjoze Archea Associati , kjo godine vjen si nje objekt inovativ me nje kat perdhe teresisht transparent i aksesueshem ne te gjithe perimetrin dhe I mbeshtetur vetem e 2 grupe shkalle ashensor. Ky koncept e ben objektin ftues dhe te perceptohet sikur qendron ne ajer duke i ofruar gjithe zones risi dhe diversitet .

Nga ana fuksionele kemi 4 kate nentoke me funksion parkim, aksesi tek te cilat behet nga ana e rruges “Brigada VIII”, nepermjet 2 ashensoreve te ndodhur ne katin -1 te objektit, tek i cili shkohet me nje rampe te ndodhur ne pjesen perendimore te objektit. Kati perdhe ka funksionin e hollit. Katet me funksion hoteleri (ne forme suitash) do te jene 11 dhe do te jene ne formen e katit tip ku planimetrite perseriten ne cdo kat ndersa dritaret jane ato qe ndryshojne duke krijuar edhe ritmin e nje fasade dinamike, gje e cila bie ne sy ne kete objekt.

Sipas detyres se projektimit te hartuar bashke me zhvilluesin dhe subjektin "NOVA CONSTRUCTION 2012" sh.p.k. u percaktuan funksionet ne godine, I cili eshte hotel me 5 yje dhe ambjente ne funksion te tij si restorant, lavanderi, ambjente teknike, ambjente parkimi, etj.

Hoteli do te jete I perbere nga suita rezidenciale. Suitat jane te tipeve te ndryshme me hapsira te medha e te mobiluara ne menyre optimale dhe ultra moderne. Ne kerkim te formes se objektit dhe duke respektuar kondicionet, konkludohet ne nje strukture arkitektonike racionale me forma dhe thyerje te alternuara te volumit te shoqeruara me perdorimin e rifiniturave cilesore.

Kombinimi i kujdesshem i materjaleve veshese shoqeruar me kompozimin e kujdesshem ne trajtimin e fasadave, krijon nje imazh pozitiv dhe me te perceptueshem te godines ne kontekstin e gjere urban te ketij territori. Cilesia e materialeve te perdorura eshte e larte(fasade e ventiluar dhe e veshur me pllake mermeri), po keshtu edhe kualiteti isistemeve elektrike, hidraulike apo elektronike.

Tagged under Rruga "Brigada VIII"

Shërbime

nova_landing_page.jpeg
Shërbime
Në Fushën
E Ndërtimit

Ndërtim
Projektim
Dokumentacion

nova_landing_page.jpeg
Shërbime Në Fushën E Ndërtimit