Projekte ne ndertim hidden

Tirana Garden Building

Objekti: Tirana Garden Building
Sipërfaqja totale e ndërtimit: 62000 m²
Vendndodhja: Rruga e Kavajës, Tiranë
Funksioni: Rezidencial & Komercial
Kate mbi toke: 4; 16; 24 kate
Kate nen toke: 4 kate (3 kate parking, 1 kat komercial)
Kate komercial: 3 kate (2 kat mbi tok, 1 kat nentok)
Arkitekt: Marco Casamonti

Objekti ndodhet ne nje zone te perfshire ne pjesen qendrore te qytetit te Tiranes, brenda unazes se pare dhe perkatesisht ne perendim te kesaj hapesire urbane, buze rruges se "Kavajes", afer sheshit "21 Dhjetori" .

Per nje detyre projektimi kaq te rendesishme dhe nje territor me karakteristika te vecanta u zgjodh nje grup projektimi me vlera dhe perkatesisht Archea Associati, nje studio arkitekture me histori dhe vepra te ndertuara ne gjithe boten. Struktura qe ne propozojme I bashkohet ketij karakteri zhvillimi, por gjithashtu ruan memorien e natyres qe mbart ky territor duke sjelle nje godine kopsht ne gjithe fasaden e propozuar. Ky imazh qe evokon kopshtet e varura te Babilonise, nje nga 7 mrekullite e botes antike, do te krijoje nje atmosfere magjike ne zonen ku do te zhvillohet ndertesa.

Ideja formuese e objektit eshte krijimi i dy kullavete njejta ne trajtim por te ndryshme ne lartesi te bashkuara nga nje strukture sherbimesh ne 2 katet e para duke prodhuar nje volum elegant qe zhvillohet ne hapesire. Gjithe volumetria mbeshtillet nga nje grid i gjelberuar i cili unifikon imazhin e objektit, fsheh ndryshimet funksionale dhe lehteson pamjen e struktures se ndertuar.

Nga ana tjeter gridi i gjelberuar permireson shume karakteristikat ambjentale te jeteses ne kete objekt. Kopshtet e varura ofrojne freski dhe hijezim per banoret dhe sherbimet qe do te vendosen ne kete godine. Aromat e luleve, gjelberimi dhe ngjyrat do te sjellin gjithmone nje atmosfere pranverore ne te gjithe zonen.

Gjithashtu ndryshimi i bimeve sipas stines do te ndryshoje dhe imazhin e fasades dhe do te jete nje risi jo vetem per imazhin e Tiranes por edhe ne nivel rajonal.

Objekti zhvillohet ne 2,4,16 dhe 24 kate. Dy katet e para do te perdoren per ambjente sherbimi: dyqane dhe zyra, katet me siper do te jene banim dhe katet nentoke do te mbaje hapesirat e parkimit dhe ambjentet teknike te nevojshme.