previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

DETAJET E PROJEKTIT

  • Objekti : PARK BUILDING
  • Vendodhja : Rruga "Stavri Themeli", Tiranë

Godinë banimi, shërbime 4, 6 dhe 7 kat, me 1 kat nëntokë, në rrugën "STAVRI THEMELI", TIRANË.

Godina ndodhet pergjate rruges “Stavri Themeli”, te ish parku i autobusave, Tirane. Zhvilluesit Shoqerite "Nova Construction 2012" sh.p.k dhe “Develalb Construction” sh.p.k. synojne te realizoje kete object me funksion banim, sherbime dhe parkim, me standarte të larta dhe bashkëkohore.

Zona ku gjendet sheshi i ndertimit ndodhet prane ish parkut te autobusave, ne afersi te kompleksit Kontakt, ne nje zone te dedikuar per banim, madje nder zonat me te mira te banimit ne Tirane. Sheshi kufizohet nga te dy anet me rruge aksesi me ngarkese trafiku mjaft te ulet. Sheshi perreth objektit eshte menduar me hapsira te gjelberuara ne sherbim te banoreve. Rruga kryesore e lidh objektin me rrugen e “Kavajes”, ne vije te drejte.
Ideja formuese eshte krijimi i nje volumi optimal dhe ne harmoni me kontekstin urban ne zone, duke respektuar njekohesisht kriteret e zhvillimit dhe distancat urbane. Ky projekt konsiston ne nje zhvillim vertical te objektit ku funksionet e banimit dhe sherbimeve jane te ndara vizualisht.
Funksionalisht ne katin perdhe do te jene ambjentet e sherbimit, ku spikasin dyqane, bare, etj. ndersa ne katet e siperme do te zhvillohet banimi, nderkohe qe ne katin nentoke ndohet parkimi.
Apartamentet jane te tipeve te ndryshme me hapsira ekonomike e me organizim optimal. Kombinimi i kujdesshem i materjaleve veshese shoqeruar me kompozimin ne trajtimin e fasadave, krijon nje imazh pozitiv, bashkohor dhe te perceptueshem te godines ne kontekstin e gjere urban te ketij territori. Cilesia e materialeve te perdorura eshte optimale, po keshtu edhe kualiteti i sistemeve elektrike, hidraulike apo elektronike. Ne fasadat e kateve te banimit do te perdoret sistem kapote me suva grafiato me ngjyre, me ane te se ciles krijohen dhe volumet arkitektonike, ndersa ne katin perdhe do te perdoret veshje me pllake dhe fasade e ventiluar. Fryma e pergjithshme e objektit eshte ne stilin modern.

Share: